Malle fietser zegt "Wouw"

 maandag 12 december 2016 - 11:13:30 | adminTiroolse stoeipakjes! vast geklikt! striemen op mijn gezicht! afterparty met DJ.
En dat allemaal op een zondagmorgen. Na mijn nachtdienst ritme zou dit een mooie droom geweest kunnen zijn, toch kan ik je echt verzekeren dat dit allemaal na het aflopen van de wekker plaats vond en ik niet het boek "50 tinten grijs "aan het lezen was. Nadeel was wel dat er naast mij nog zo'n dikke duizend, waaronder Marco en John deze behandeling kregen.
Kregen is eigenlijk het verkeerde woord want er moest hard voor gewerkt worden en al die pepernootjes, chocolade letters en banketstaven van de laatste dagen zorgden nou niet bepaald voor de juiste energie toevoer die je nodig had voor de MTB tocht in Wouw. Een 62 km lang parcours via mooie bospaden en single tracks door de bosgebieden van Bergen op Zoom en de Wouwse plantage.

Voetjes vast geklikt op de pedalen en na een opwarmertje van 5km doemde gelijk de 1e echte hindernis op. Een 30m steile helling van de oude vuilstortplaats "Kragge 2". Mijn hart had nu de juiste beat gevonden dus de jacht op mijn voorgangers door de bossen kon beginnen. Het leek wel een scene uit een Rambo film. Zigzaggend door de bomen over smalle paadjes waarbij de opzij geduwde takjes van je voorganger nou niet bepaald zachtzinnig op jou neerkwamen. Voordeel was wel dat ze thuis minder argwanend zijn als je zegt dat deze striemen van een van man afkomstig zijn. Single tracks, heide velden, sparrenbossen zandheuvels en dan ineens een berg gedumpte vuilniszakken. Zouden dit dan de beruchte afvalzakken zijn uit de vele illegale Brabantse XTC en amfetamine laboratoriums. Dat verklaart misschien wel waarom het tempo van sommige Brabo's zo ontzettend hoog lag. Zij kopen hun sportdrank waarschijnlijk niet online.Het opdoemen van de bevoorrading was dan ook een heerlijk moment. Niet "La Place" bij de de Wouwse Tol maar een open plek in het bos waar Tiroolse meisjes swingend op een cd'tje van de skihut voor de benodigde energie zorgden. En die was nodig want het laatste stuk bestond uit vele korte venijnige klimmetjes en afdalingen afgewisseld met wortelpartijen die er voor zorgden dat je net weer die richting uitgestuurd werd die jij niet wou. Een gratis kommetje soep na afloop, zonder brood dan wel, maar dat was op te lossen door het bestellen van een donkere Leffe. Ze hebben mij ooit wijsgemaakt dat dat gelijk staat aan 2 boterhammen.Proost en smakelijk,
De Malle fietser

Terug naar de categorie pagina   Terug naar de nieuws pagina